суббота, 8 октября 2016 г.

Play Avay, Play Everywhere «Грай в гостях, грай всюди»

Вітаю Вас, шановні колеги! 
     Преса переповнена відгуками про фестиваль в рамках  Проекту соціальної відповідальності Play Avay, Play Everywhere «Грай в гостях, грай всюди» призначеного для підтримки вимушено переселених осіб, зокрема дітей з конфліктних територій https://www.facebook.com/PlayAwayPlayEverywhere/ , який відбувся в м. Тернополі 03-06 жовтня 2016р. за підтримки Благодійного фонду «Розвиток футболу України», обласної Федерації футболу під егідою Дитячого фонду УЄФА «Children foundation».

    Тому я лише поділюсь власними враженнями і спробую підсумувати роботу великого педагогічного колективу під керівництвом Галини Михайлівни Єднак, методиста ТОКІППО і вдохновителя наймасовіших спортивно-розважальних заходів як і в обласному центрі, так і на теренах області.


Необхідно зазаначити, що організацією і проведенням занять безпосередньо під час фестивалю займалось 24 учителя  загальноосвітніх навчальних закладів міста. Кожен з них привів не менше 7-ми учнів свого навчального закладу, з урахуванням їх соціальних потреб. 

Немаленька компанія зібралась на стадіоні, одночасно задіяти біля двох сотень учнів ой як непросто!


     Тим не менш, лише до урочистого відкриття учні мали нагоду порозглядати міський стадіон з місця спортивної слави тернополян. А після перших акордів привітальної мелодії вся увага була прикута до перебігу подій на газоні і навколо. Творчі колективи міського Центру творчості дітей та юнацтва запалили Олімпійський вогник в чаші стадіону.

    Після побажань успіху і благословіння очільників обласних організацій та міста, зокрема голови Тернопільської обласної федерації футболу Володимира Мариновського і заступника міського голови Леоніда Бицюри,..

учасники фестивалю приступили до розминки під керівництвом майстра спорту зі спортивної гімнастики Олени Шульгіної, вчителя фізичної культури ТЗОШ №10 і за сумісництвом фітнес-двигуна освітянської громади.

   А потім розпочалась фейєрія шкіряних куль і непосидючої дітвори. Вкупі ці два інгредієнти здатні перевернути уяву про активне дозвілля. Стерти кордони між навчанням і відпочинком! Звичайно, якщо процес грамотно приправити педагогічною майстерністю волонтерів-учителів. І так...спостерігаєм. Газон футбольного поля міського стадіону розділений на 12 ділянок в кожній з котрих працюють два учителя і 14 дітей. Діти з різних шкіл,  різного віку, різної статі і різного рівня підготовки. Хто в темі-розуміє наскільки складно поєднати подібний колектив наколо однієї гри, навіть, якщо вона вважається самою популярною у світі. ;))

15 хвилин роботи в секторі і команда дітей переміщається на інший майданчик, учителі забезпечують настрій і організоване виконання жартівливих, но таки фізичних вправ у перервах.

    І чергові 15 хвилин злітають у виконанні вправ з м'ячами. А цього разу, на відміну від уроків у переважній більшості шкіл, м'ячів вистачає на кожного учасника дійства. І по якості вони значно переважають звичний для учнів шкільний інвентар.

   Лише у двох секторах заняття проходили без м'ячів. Уроки соціальної адаптації і психологічного розвантаження давали учитель-психолог ТЗОШ №24 Наталія Кондратьєва

і працівник правоохоронних органів

     І знову ігри, знову вивчення технічних елементів футболу в самій простій і доступній формі. Це і є запорукою успіху у досягненні основних цілей проекту. Адже сумісне вирішення навіть ігрових задач єднає молодь у міцну і надійну команду!!!

     А завершилось все дійство цікавим турніром, метою якого було визначення самих вмілих і влучних гравців. Змагання називались "Солодкий кубок" і носили скоріш символічний ніж змагальний характер. Но з цілком матріальними нагородами! Шестеро учнів отримали відзнаки з рук Галини Михайлівни Єднак та Ігора Трачука, учителя ТЗОШ №19 і одного з кураторів фестивалю.

        Також отримали Сертифікати учасників фестивалю усі тренери. А інвентар був розділений між навчальними закладами, які делегували своїх працівників та учнів для участі у проекті.
Загальне фото на згадку...
....  і до нових зустрічей!!!
     Дякуємо один-одному за спільну роботу, за терпіння і підтримку! Дякуєм керівникам і адміністраціям навчальних закладів за організацію навчального процесу і надану можливість присутності учасників фестивалю на міському стадіоні! Дякуєм організаторам за високий рівень підготовки! Дякуєм міській владі і керівництву Федерації футболу за найкращі умови:  футбольне поле на якому грають справжні майстри та відмінний спортивний інвентар! І дякуєм Богу за те сонечко, що проводжало нас зі стадіону в день завершення фестивалю!!! Адже осінь дуже різко заявила про себе саме в дні проведення заходу і останній день став справжнім святом не в останню чергу-завдяки чистому небу і теплому промінню! Дякуєм!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий