воскресенье, 30 октября 2016 г.

Фінал змагань серед учнів 4-их класів "ПЕРШІ КРОКИ"

Вітаю ВАС, друзі! 
    Надзвичайно продуктивно минув жовтень для шкільних команд і особливо-для їх керівників, вчителів фізичної культури міських навчальних закладів! Завершились міські змагання з футболу "Шкіряний м'яч" серед учнів 2004 і 2005 року народження, завершились легкоатлетичні змагання за програмою Всеукраїнських спортивних ігор "Старти надій", відбулись обласні зональні змагання з футболу і в п'ятницю 28.10.2016 р. спортивний місяць завершився фіналом  міського фестивалю за програмою "Дитяча легка атлетика IAAF" серед учнів 5-их класів і фіналом змагань серед учнів 4-их класів "Перші кроки".
     Сьогодні моя розповідь саме про останні змагання. І на це кілька важливих причин. По-перше, фінал цього року переїхав з традиційного спортзалу ТСШ №3 в спортзал ТЗОШ №27, що обіцяло запеклу боротьбу між заклятими друзями з центральних шкіл в рівних умовах. По-друге, Володимир Ярославович Ванджура, керівник Тернопільського обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", традиційно організовує захід на найвищому рівні і гори призів та нагород заохочували учасників ще до початку випробувань.

   А по-третє, склад учасників міського фіналу наштовхували на певні роздуми. Но про це я розповім трошки нижче. Поки ж поділюсь враженнями в цілому.
Відкриття...
  Враховуючи вікові особливості учасників, кілька привітальних слів, добрих настанов і оголошується перший етап змагань-виконання комплексу загальнорозвивальних  вправ.





    Отримавши високі бали від строгого журі команди стали готуватись до змагань в естафетах. Біг, стрибки через скакалку, ведення м'яча, долання перепон, кидки м'ячів у ціль та випробування влучності і спритності...Дітворі дісталось іспитів "на всі смаки і досхочу"!






      Вісім команд (ТСШ №3, ТСШ №7, ТСШ №17 ім. В. Вихруща, ТЗОШ №№ 10, 20, 24, 28, ТНВК ШЛ №6 ім. Назарія Яремчука), більше двох сотень дітей у спортзалі, тим не менш  чіткий порядок і атмосфера свята не покидали...не зважаючи на напругу, що аж іскрилась в повітрі. Команди до самого закінчення йшли нога в ногу і лише кілька очок розділяли майбутніх переможців і призерів.
    Тим не менш перемога дісталась кращим! І цього року це стала команда ТНВК ШЛ №6 ім. Назарія Яремчука! Друге місце посіла команда ТСШ №3 і третє дісталось команді ТЗОШ №28. Вітаю керівників навчальних закладів, класних керівників, представників команд і звичайно ж самих героїв спортивної звитяги-учнів.


    До честі організаторів-усі команди отримали пам'ятні нагороди. Фото на згадку і ще одне покоління юних спортсменів розпочало свій шлях на теренах шкільних змагань. Попереду довгий шлях, безліч випробувань, но тепер вже зі смаком перемоги і першим змагальним досвідом за плечима!

     А тепер я підсумую свою розповідь коротеньким висновком. Для тих хто стверджує, що фізичну культуру мають викладати виключно спеціалісти-з восьми команд фіналістів дві прибули під керівництвом класоводів!!! Це команди ТЗОШ №10 і №20. Пройшовши горнило зональних змагань ці команди довели, що результату добиваються не лише власники відповідних дипломів, а швидше люди віддані і натхненні! Нехай вони не стали цього разу на подіум, но залишили позаду більше двадцяти навчальних закладів, які до фіналу не потрапили взагалі. Хто захоче подискутувати-чекаю в коментарях...;)) До нових  зустрічей!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий