вторник, 7 января 2020 г.




КОРОТКО ПРО: 

 І семестр 2019-2020 навчального року

У 2019-2020 навчальному році робота фахового об’єднання учителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти  м. Тернополя продовжилась над науково-методичною проблемою  «Розширення практичних компетенцій педагога як ефективний чинник формування компетентного учня».
20.08.2019  року  стартувала  робота «Інтерактивної школи» учителів фізичної культури методичним  заходом «Проектування компетентнісних задач на уроках фізичної культури». Заняття передбачало ознайомлення вчителів фізичної культури з методологією створення компетентнісних задач  і умовами їх використання на уроках фізичної культури. Під час роботи в групах педагоги пробували визначати форми роботи під час яких доцільно використовувати компетентнісні задачі, вчились використовувати міжпредметні зв’язки, інтегроване навчання, визначали конкретні задачі для окремих вікових груп учнів, відповідно до їх інтересів та інтелектуального розвитку.
У розділі «Авторська майстерня» основною проблемою залишилось: «Формування ефективного здоров’язбережувального простору в сучасному закладі освіти».
12.09.2019 року вчителі фізичної культури продовжили знайомитись з досвідом формування ефективного здоров’язбережувального простору в ТСШ №3. 
 Цього разу вчителі фізичної культури Бенцал Любомир Васильович і Булич Лілія Романівна ознайомили колег з впровадженням Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед школярів «Cool Games» в межах навчального закладу і спрогнозували перспективу використання засобів проекту в міських спортивно-масових заходах.
 Традиційно вчителі мали змогу прийняти участь в організації і проведенні етапів змагань та ознайомитись з безпосередніми обов’язками суддів, учасників і представників команд на етапах вказаних змагань.
У розділі «Фізкульт-майстерня»:
18.10.2019 року на базі Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи ім. Ігоря  Герети під керівництвом вчителя фізичної культури Давлюд Оксани Петрівни,  за участі виконавчого директора Львівської обласної федерації корфболу  Батяли Віктора Івановича відбувся семінар-практикум на тему: «Основи КОРФБОЛУ. Методика викладання та матеріальне забезпечення варіативного модуля навчальної програми» за програмою Всеукраїнського проекту «JuniorZ».  


Поточні питання щодо організації уроків і занять фізичною культурою протягом навчального дня вирішувались в режимі постійно діючого «консультпункту».
Питання організації і проведення позакласних заходів вирішувались під час організаційних нарад:
 Умови проведення змагань з пішохідного туризму коментувались 10.09.2019 р.;
Питання організації та проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України і план спортивно-масової роботи у 2018-2019 навчальному році обговорювались 17.09.2019 року.;
21.11.2019 року в рамках роботи локації вчителів фізичної культури Т’містечка №3 «Організація і використання сучасних форм рухової активності в позаурочній роботі вчителя фізичної культури» учасники відвідали практичний семінар основою якого стало використання засобів  Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед школярів " Cool games" в урочній і позаурочних формах роботи.
    Також з числа учасників семінару відбулось формування і навчання суддівських бригад відповідальних за організацію та проведення етапів змагань.
 Визначено терміни проведення і рекомендована методика підготовки команд трьох вікових дивізіонів для участі у змаганнях спортивного заходу. Головним суддею і координатором проекту в м. Тернополі призначено вчителя фізичної культури ТСШ №3  Бенцала Л.В.
У розділі «Спортивний майданчик» протягом І семестру було організовано і проведено:

-     28.09. – 29.09.2019 року Чемпіонат м.Тернополя  серед юнаків (9-11 кл.) зі спортивного (пішохідного) туризму, присвячений  Дню Незалежності України. (переможець-команда ТЗОШ №16 ім. В. Левицького);
- 01.10.2019 року - Дитячий фестиваль з легкої атлетики за програмою IAAF«Дитяча легка атлетика» (переможець – команда ТЗОШ №20 ім. Р. Муляра).


-  02-03.10.2019 року – Чемпіонат м. Тернополя з легкої атлетики серед спортсменів 2007-2008 років народження  (переможець - команда ТНВК "Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого);

-    08.10.2019 року за підтримки міського управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту, Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення (керівник Федорович Г.В.) відбувся міський спортивний фестиваль серед школярів "JuniorZ" за участі ініціатора Всеукраїнського проекту «JuniorZ» Олександра Педана,  спортсменів і тренерів України, представників Всеукраїнських федерацій з видів спорту. У програмі заходу відбулись майстер класи з семи видів спорту: чирлідингу, флорболу, бадмінтону, фрисбі-алтимат, корфболу, петанку, регбі-5, конкурс шкільних команд чирлідингу, розіграш комплектів спортивного інвентаря для занять петанком, чирлідингом і флорболом. До участі були запрошені команди ЗЗСО Тернопільського міського територіального об’єднання у складі 15 учасників (учнів 6-8-их класів)


- 17.10.2019 року – міські змагання школярів (6-11 кл.) з орієнтування на місцевості «Золота осінь-2018» (переможець-команда Тернопільської класичної гімназії);
-  24.09.2019 року за ініціативи Тернопільського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України і Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення  у ТСШ №3 відбувся Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед школярів Challenge Fest.. У програму заходу входили: 
       -    показовий виступ танцювального колективу "Bright emotions",

-     розминка від  тренера фітнес-клубу "Energy" Олени Шульгіної,

   -  змагання зі:
          -    складання «Кубика-Рубика»,                             
          -    гри «Бейблейд»,
     -  естафет  за програмою Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед школярів " Cool games";
31.10.2019 року - Міський етап  Всеукраїнського спортивного заходу «Олімпійське лелеченя» (переможець – команда ТЗОШ №10);
       04-08.11.2019 року - Змагання «Перші кроки» серед учнів 4-их класів (переможець-команда ТЗОШ №24);
         -   11-15.11.2019 року  -  Чемпіонат м. Тернополя з волейболу серед  юнаків (переможець – команда ТСШ №29);
-    03-11.12.2019 року -  Спортивно-патріотичний фестиваль «Ігри патріотів» (переможець-команда ТСШ №7);

-     04-10.12.2019 року Чемпіонат міста Тернополя з настільного тенісу серед юнаків і дівчат. (переможці: серед юнаків Дерев’яник Віталій (ТЗОШ №18), серед дівчат Марчук Неля (ТЗОШ №19));

-       10-21.12.2019 року - Чемпіонат м. Тернополя з баскетболу серед  юнаків 2002-2006 років народження (переможець – команда ТЗОШ №26).




Також команди школярів м. Тернополя прийняли участь в обласних зональних змаганнях з футболу (25.10.2019р.) і волейболу (30.11.2019р.) в залік ХХIV Спортивних ігор школярів Тернопільщини, виборовши право участі в фінальних змаганнях весною 2020 року. Команда юнаків Тернопільського педагогічного ліцею спортивного профілю під керівництвом Івегеша В.П., Івегеша А.В. 30.11.2019р. стала бронзовим призером, а збірна команда дівчат під керівництвом Левчука В.А. і Кондзьолки А.В 07.12.2019р. виборола перемогу в обласних змаганнях з футзалу серед школярів.






Комментариев нет:

Отправить комментарий