четверг, 25 апреля 2019 г.

T'mistechko#2




ОСВІТНЄ ТРАНСФЕР-МІСТЕЧКО №2
Локація "вчителі фізичної культури"
 Науково-практичний семінар на тему : 
" Проектування компетентнісних задач на уроках спортивних ігор 
(на прикладі бадмінтону)"
ТНПУ ім. В. Гнатюка, 18.04.2019р.


        На сучасному етапі розвитку системи неперервної освіти постає проблема не лише систематичного оновлення форм та методів інформаційного забезпечення педагога, а й формування навички роботи в компетентнісному  середовищі. Варіативна частина навчальної програми "Фізична культура в школі" в останніх редакціях значно розширена за рахунок видів спорту нетрадиційних для закладів загальної середньої освіти Тернопільської міської ОТГ. Один з яких і був обраним в якості "полігону" для проектування компетентнісних задач на уроках фізичної культури. Отже 18.04.2019 року на кафедрі фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка під керівництвом  кандидата наук з фізичного виховання і спорту, доцента, завідувача кафедри фізичного виховання Огнистого Андрія Володимировича відбувся науково-практичний захід призначений не лише розширити компетентнісний арсенал сучасного вчителя, а й вияснити призначення та місце компетентнісних задач в повсякденній практиці спеціаліста з фізичної культури. 

         
          Заняття проводились одночасно у двох локаціях. Теоретичне обгрунтування проблеми та її реалізація в межах уроку фізичної культури з бадмінтону проводились в аудиторії ІКТ безпосередньо Андрієм Володимировичем Огнистим. А практична частина, яка включала не лише реалізацію компетентнісних задач спроектованих  в аудиторії, а й освоєння азів бадмінтону як виду спорту, відбувалась у спортивному залі під керівництвом кандидата наук з фізичного виховання і спорту, доцента кафедри фізичного виховання Огнистої Катерини Миколаївни.




        Асистував у проведенні практикуму магістрант ТНПУ ім. В. Гнатюка, призер всеукраїнських змагань та неодноразовий переможець змагань з бадмінтону міського і обласного рівнів Банасевич Зорян Іванович.



       Від правильного використання спортивного інвентарю до варіантів організації ігрового простору, від проведення розминки, до засвоєння елементів гри, від початку освоєння виду спорту до проведення змагань в навчальних закладах - з кожним новим кроком ускладнювались задачі спроектовані як для учнів так і для педагогів. 






37 учителів і троє спеціалістів Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення (в рамках реалізації Всеукраїнського проекту JuniorZ в Тернопільській міській ОТГ) протягом двох годин активно здобували не лише знання і рухові навички, а й формували компетентності, необхідні для успішної реалізації  як в освітньому просторі, так і в суспільстві за його межами. Як результат - популяризація доступного, безпечного і видатного в плані розвитку фізичних якостей, тактико-технічної підготовки, інтелектуальних і морально-вольових якостей виду спорту,  продуктивно "прокачаний" педагогічний колектив Файного міста, перспективний план роботи по вдосконаленню фахової майстерності міських вчителів фізичної культури за підтримки наукового потенціалу Alma mater і відкриті горизонти для проектування та  вирішення компетентнісних задач усім учасникам заходу. Дякую усім за невимушену робочу атмосферу, море позитивних емоцій та дружні стосунки в нашому немаленькому колективі !!!
Окрема подяка Андрію Володимировичу Огнистому за спрезентований авторський посібник "Бадмінтон в школі", який стане надійним інструментом на робочих столах колег!!!


Комментариев нет:

Отправить комментарий