понедельник, 4 декабря 2017 г.

"Учитель року-2018" Частина І

Частина І

Добридень, шановні колеги, друзі і знайомі!!!
         У цьому дописі познайомлю ВАС з подією не буденною, тим більше для учителів фізичної культури. Отже у Файному місті стартував Всеукраїнський конкурс "Учитель року-2018". Однією з номінацій стала ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА у всій її красі та волі до перемоги!)) Но давайте по порядку. Шановне журі цьогоріч було обрано за спортивним принципом. Наука і практика, мудрість та інтелект, багаторічний досвід і педагогічна молодість, спортивне довголіття і видатні досягнення об'єднались заради об'єктивної оцінки претендентів на високе звання. Очолив журі кандидат наук з фізичного виховання, доцент, завідувач кафедри фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка  Огнистий Андрій Володимирович. Від педагогічного колективу міста членами журі стали спеціалісти вищої кваліфікаційної категорії, "Учителі-методисти", лідери "методичного життя" міста Ковальчук Вікторія Антонівна (ТЗОШ №16 ім. В Левицького), Бенцал Любомир Васильович (ТСШ №3), Мотрук Наталія Ярославівна (ТСШ №17 ім. В. Вихруща), Давлюд Оксана Петрівна (ТЗОШ №21). Усі вони є переможцями і призерами фахових конкурсів міського і обласного рівня, мають досвід участі та власні "рецепти" успіху. 
    Оцінювати довелось також фахівців непересічних.Усі конкурсанти є активними учасниками спортивного життя міста, вихователями та наставниками переможців і призерів найрізноманітніших спортивних заходів. Колеги і суперники, друзі і конкуренти. Кожен учасник є яскравим представником як свого виду спорту, так і педагогічного колективу міста. 
Ось вони-претенденти на звання "Учитель року"

Булич Лілія Романівна (ТСШ №3)

Вінніков Віталій Валерійович (ТСШ №7)

Румак Анна Юріївна (ТСШ №7)

Харчук Сергій Олександрович (ТЗОШ №11)

Крутовський Володимир Юрійович (ТЗОШ №19)

     У першй день конкурсанти продемонстрували свої здібності у двох випробуваннях - "Практичне завдання"  і "Методичний практикум". Перше складалось з організації і проведення підготовчої частини уроку фізичної культури за обраною темою. Журі не обмежувало конкурсантів у виборі теми, тому кожен учасник мав можливість продемонструвати найкращі здобутки власного досвіду.
      Дебют видався напруженим, колеги помітно нервували. Но перші звичні команди, знайомий звук свистка у стінах затишного спортивного залу Тернопільської Української гімназії ім. І Франка, вірне виконання "учнями" вказівок і завдань задали робочий ритм "Практики" і конкурсанти справились з випробуванням.
Необхідно зазначити, що "учнями" під час випробування були самі ж учасники конкурсу. 
      Біг, стрибки і багатоскоки, загальнорозвиваючі, спеціальні і підвідні вправи, елементи спортивних і рухливі ігри вміло поєднувались під час виконання випробувань.
 
        Протягом двох годин усі учасники продемонстрували свої напрацювання в якості учителів і відмінні  здібності в якості учнів. Що і відобразилось у протоколі позитивними оцінками журі.
 
       Крім спортивного залу в розпорядження конкурсантів Українська гімназія надала і кабінет, у якому кожен учасник отримав завдання "Методичного практикуму". Завдання вимагало скласти покрокову схему навчання окремої вправи. На все відведено 20 хвилин, а на кону по 20 очок від кожного члена журі.

     І на завершення першого конкурсного дня майстер-клас від голови журі. Власноруч заповнений загальний протокол і перші підсумки конкурсу. З етичних міркувань  розголошувати ці самі підсумки на сьогоднішній день не стану. Все таки конкурс триває і все найцікавіше залишалось попереду.
Наступного дня конкурсанти продемонструють свої уроки з учнями незнайомих їм класів. Но це вже інша історія і я розповім її згодом...











Комментариев нет:

Отправить комментарий