четверг, 30 декабря 2021 г.

2021_СПІВПРАЦЯ з ТНПУ ім. В. ГНАТЮКА

 В підсумок 2021 року хочу подякувати нашим наставникам, викладачам, науковцям Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Протягом року вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти міста мали змогу відвідати заняття з десяти видів спорту, які наповнюють варіативну частину навчальної програми. 

    08 - 09 червня 2021 року вчителі оволодівали методикою і засобами фітнесу і функціональної підготовки під керівництвом Андрія Володимировича Огнистого і Ірини Олександрівни Середи







    10 червня 2021 року педагоги поглиблювали знання і навички з гімнастики під керівництвом  Андрія Володимировича Огнистого.




Також 10 червня 2021 року на університетському стадіоні Валерій Дмитрович Єднак навчав тонкощам легкоатлетичних дисциплін.




    2021-2022 навчальний рік розпочався практичними семінарами з ігрових видів спорту. 03 вересня 2021 року Олена Валеріївна Сопотницька ділилась секретами підготовки волейболістів. Примудрості тренера чемпіонів і наставника молодих спортсменів переймали понад 30 вчителів фізичної культури міських закладів освіти.



    Тонкощі навчання техніки гри і організація занять, індивідуальні та групові форми роботи, підбір вправ і рухливих ігор з елементами волейболу, функціональна підготовка учнів та вчителів, відбір та підготовка спортсменів до змагань, а також безліч цікавинок з величезного спортивного досвіду Олени Валеріївни стали надбанням учасників семінару.


    08 вересня 2021 року охочі до знань педагоги отримали нагоду почерпнути корисної інформації на семінарі з баскетболу 3х3 під керівництвом Осіп Наталії Богданівни. 


    Спільно з тренером КДЮСШ з ігрових видів спорту Тернопільської міської ради Юрієм КАЧМАРОМ наставники продемонстрували сучасний підхід до тренувального процесу, та арсенал засобів навчання самих юних спортсменів. Цікаві вправи, ігрові комбінації, взаємодія гравців на полі привернули увагу вчителів до оновленої гри.





    26 жовтня 2021року спортивний зал ТДПУ ім. Володимира Гнатюка знову гостинно приймав вчителів міських шкіл на заняттях з бадмінтону і фрисбі-алтимат. Необхідно зазначити, що дані види спорту хоч і знайомі вчителям, але знань і умінь для їх впровадження на уроках фізичної культури здебільшого недостатньо. Допомогу отримали від Андрія Володимировича і Катерини Миколаївни Огнистих. 




А володіння літаючим диском стало відкриттям для багатьох учасників практикуму. Здавалось би "дитяча забавка", а відкриває величезні можливості на уроках фізичної культури. Різновиди ігор з диском, техніки кидків і ловіння, способи взаємодії гравців на полі, цікавинки з історії спорту і його особливості взнали колеги від шановних викладачів.





    28 жовтня 2021 року вчителі знайомились ще з двома новими для себе видами спорту. Під керівництвом Валерія Дмитровича Єднака основи петанку і корфболу вивчали на університетському майданчику.






А завершився рік ще однією нагодою навчитися примудростям бадмінтону за міжнародною програмою Shutlle Тime. 14 грудня 2021 року відбувся семінар з підготовки  вчителів та тренерів бадмінтону під керівництвом Андрія Володимировича Огнистого.




І я там був... Навіть отримав комплект посібників від Федерації бадмінтону України учасникам навчальної програми. 




    В новий рік з новим досвідом, новими знаннями і новими планами на подальшу плідну співпрацю! Дякуємо Тернопільському національному педагогічному університету імені Володимира Гнатюка, нашим вчителям і наставникам з числа викладацького складу АЛЬМА-МАТЕР, всім хто долучився до підвищення кваліфікації та поділився власними знаннями і вміннями з вчителями шкіл міста! До нових зустрічей в прийдешньому році! 







Комментариев нет:

Отправить комментарий